Rauhaisa joulu maalla


Pienten varpaiden tepsuttelua, aikaa yhdessä, hyvää ruokaa, herkkuja, joulupukin ihmettelyä, saunomista ja pulkkailua. Joulu on saanut täysin uudenlaisen merkityksen oman lapsen myötä. Sitä elää niin mukana toisen ilossa ja onnessa. Niissä pienissä hetkissä. Siinä kun hän itse yrittää laittaa tonttulakkia päähänsä, tanssii iloisena joulumusiikin tahdissa ja syö joulupöydässä porkkanaa hokien samalla nam-nam. Siinä hetkessä kun toinen on maailman onnellisin lahjapaketin nauhasta ja itse kääröstä, ei niinkään sen sisällöstä.










Niin on joulu taas hujahtanut ohi, ja kotiin joululomalta palattu. Meidän perhe vietti tänä vuonna joulun Pohjanmaalla mummulassa.  Meillä loma oli onnistunut, ihanan rento. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että pääsin arjen kuvioista täysin irti ja oikeanlaiseen lomatunnelmaan. Se kuitenkin vaatii itselläni sen viikon, että pääsee kokonaan irti. Saimme myös pieniä aikoja miehen kanssa kaksin, kun kävimme välipäivinä alemyyntejä katsomassa. Sillä aikaa mummolassa pieni mies sai leikkiä mumman ja paapan kanssa.  Aattona mummulaan tuli joulupukki, jota serkukset odottivat innolla. Myös meidän pieni yksivuotias oli fiiliksissä mukana, eikä yllätykseksemme pelännyt pukkia laisinkaan. Pieni mies oli ihmeissään pukista ja lahjoista, silminnähden iloinen ja onnellinen pieni. Tuliko teille joulupukkia tänä vuonna? Miten teidän taaperot ovat reagoineet joulupukin tuloon?





Ihana kuitenkin olla kotona, mutta lunta jäin kyllä kovasti kaipaamaan.Niitä pulkkailupäiviä ja lumen narskuntaa jalkojen alla. Täytyy sanoa, että kyllä se lumi on niin suuri joulutunnelman luoja, ja onneksemme saimmekin jouluyönä kunnon lumipeitteen maahan Pohjanmaalle. Rakastan kunnon talvea, lumista luontoa ja sen tuomaa tunnelmaa. Lomalla päätimme myös jo tulevasta talvilomasta, jonka saimme valmiiksi varattua. Nyt kun vielä malttaisi odottaa, nimittäin talvilomalla lähdemme Lappiin. Näin arkeen paluu tuntuu pehmeämmältä, kun uusi loma on jo tiedossa.

Tänään olemme jo palailleet arkeen pikkuhiljaa, tehty ruokaa ja siivottu koti kuntoon uutta viikkoa varten. Purettu laukut, pesty pyykkiä ja nautittu ihan vaan kotona olemisesta. Arkeen paluu sujuu mielestäni aina kivuttomammin, kun palaa reissusta hyvissä ajoin kotiin niin,  että on päivä aikaa vielä olla kotona ja järjestellä asioita uutta viikkoa ajatellen.



 Hyvää joulunjälkeistä aikaa kaikille, toivottavasti jokaisella on ollut onnistunut joulu, juuri omannnäköinen. Kohti Uutta Vuotta 2020!




Kommentit