Kun kevät saapuu kotiin - Ideoita ja inspiraatiota kodin kevääseen ja kesään


Lauantai ja viikonloppu edessä, mikä ihana tunne ! Poikamme heräsi tänään tuttuun tapaan siinä puoli kahdeksan aikaan, mutta itse sain jatkaa vielä unia, koska mieheni lähti pojan kanssa aamutoimiin. Ah, miten hyvältä se tuntuikaan, jäädä vielä hetkeksi nukkumaan.

Rakastan aamuja ja erityisesti näitä keväisiä aamuja:kiireettömyyttä aamuissa, aamun ensimmäistä teekupillista, paahtoleivän tuoksua ja ihan vaan sitä aamuista keittiössä hääräämistä ilman aikatauluja. Aamuisin päivä on vielä edessä ja kaikki on mahdollista.Siinä ajatuksessa on aina jotain hyvin kiehtovaa. Parasta keväisissä aamuissa kuitenkin on, kun herään ja siirryn makuuhuoneesta olohuoneeseen ja aurinko on maalannut koko huoneen säteillään aivan erinäköiseksi, kuin miltä huone näytti illalla nukkumaan mennessä. Istun sohvalle ison teekupin kanssa ja ihmettelen tätä ihanaa valon määrää.

Kevätauringon myötä saapuu koteihin myös sisustusinto. Itse pidän kovasti kodin sisustuksessa väreistä, erityisesti tekstiileissä ja piensisustusasioissa. En kuitenkaan erityisen kirkkaista väreistä, vaan enemmän pastellimaisista ja puun eri sävyistä. Sisustuksessa kaipaan raikkautta ja kodikkuutta, lämpöä ja pehmeyttä. Itse pidän siitä, kun kodin ilmettä voi helposti muuttaa pienillä yksityiskohdilla vuodenaikaan sopivaksi: tyynyt, verhot, erilaiset kukkaistutukset, viherkasvit ja esimerkiksi lampunvarjostimet tuovat mukanaan uutta ilmettä kotiin. Onko sulla vielä tänä keväänä herännyt sisustusinnostus? Meinaatko tehdä jotain hankintoja kevätkotiin?


Vanhan roosan sävyinen lampunvarjostin tuo lämpöä makuuhuoneeseen


Tekstiileillä keväistä ilmettä kotiin

Mistä sitten itse saan ideoita ja inspiraatiota kodin kevääseen ja kesään?

Se mistä itse inspiroidun kauniiden sisustusblogien sekä lehtien lisäksi ovat kirpputorit, erilaiset tapahtumat ja eritoten messut. Rakastan sitä, että pääsen itse hypistelemään ja ihailemaan kaikkea kaunista omin kätösin. Jos hyvä tuuri käy, kirpputoreilta saattaa löytyä todellisia aarteita edullisestikin! Kannattaa siis ottaa selvää oman lähialueiden kirpputoreista ja käydä tutustumassa.

Mitä messuihin tulee, yhdet lempimessuistani ovat ehdottomasti kevätmessut, jonne joka vuosi suuntaan. Siitä alkaa virallisesti kevään ja kesän odotus.Näiltä messuilta olen monesti saanut kivoja ideoita kotiin ja pihanlaittoon. Suosittelen vierailemaan, jos et ole aikaisemmin käynyt! Mielestäni näillä messuilla parasta antia ovat olleet kauniit esillepanot, toinen toistaan hienommat kukkaistutukset, niksit ja neuvot kevätkotiin sekä puutarhaan ja terasseille. Tänne www.kevatmessut.fi on siis ehdottomasti päästävä tänäkin vuonna!

Kevätmessujen lisäksi lempimessuihini kuuluvat jokakesäiset asuntomessut. Meillä onkin perheen kanssa perinteenä tehdä kesälomareissut aina sinne kaupunkiin, missä messut järjestetään. Jokavuotisilla asuntomessuilla on kiva nähdä vuoden uusimpia sisustustrendejä ja ihailla toinen toistaan kauniimpia koteja. Myös pihaan, puutarhaan ja terassille sekä ihan vain piensisustukseen liittyen, messuilta voi löytyä hyviä ideoita. Näistä voinkin kirjoittaa vaikka oman tekstin kesän aikana, kun siellä messuilla vierailemme.

Nyt suuntaan lenkille poikien kanssa ja sen jälkeen laitetaan grilli kuumaksi ja herkkuja päivälliseksi. Rentouttavaa lauantaita!


Kevätauringon säteet























































Kommentit

Anonyymi sanoi…
Näyttää niin keväiseltä ❤️