Kaunis, idyllinen ja yllätyksellinen Suomi - Reissuvinkkejä kesälle

Kesä lähestyy hurjaa vauhtia ja lomat sen myötä. Ajatella, että pian on jo kesäkuu! Onko teillä tiedossa jo kesälomareissuja? Vai ovatko suunnitelmat vielä täysin auki? Ajattelin kirjoitella parhaita paloja meidän viime kesän ihanasta reissusta täällä Suomessa ja jakaa muutamia käymisen arvoisia paikkoja teillekin. Alhaalla näkyvät kuvat ovat viime kesän reissulta otettuja. Tämän lisäksi ajattelin kertoilla meidän perheen tulevan kesän suunnitelmista ja haaveista. Toivottavasti saatte näistä jonkun idean, esimerkiksi juuri tulevaa kesälomaa ajatellen-

Meille tämä tuleva kesä on siitä erilainen, että meidän perheessä on ensimmäistä kertaa vauva ,ja haluamme tehdä kesälomasuunnitelmia täysin hänen ehdoillaan. Haluamme kuitenkin reissata ja nähdä uusia paikkoja, mutta niin, että se olisi stressitöntä ja mahdollisimman helppoa.

Viime kesänä olin raskaana ja päädyimme reissaamaan pelkästään Suomen sisällä. Nyt ajattelimme tehdä samoin, sillä viime kesän reissumme osoittautui erittäin onnistuneeksi. Lähes joka kesä ennen tätä olimme tehneet vähintään jonkun pienen reissun ulkomaille. Aina se ei kuitenkaan ole mielestäni välttämätöntä, sillä Suomi on kerrassaan hurmaava maa! On paljon huikeita paikkoja, jotka ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia täällä kotimaassakin.

Meille on muodostunut jo lähes jokakesäiseksi perinteeksi vierailla Asuntomessuilla. Viime kesänä asuntomessut järjestettiin Porissa ja päätimme tehdä reissun Porin suunnille sekä Yyteriin, koska sielläpäin emme olleet koskaan ennen reissanneet. Sain ilokseni ystävältäni vinkin Ahlströmin Ruukeista ja päätin varata meille huoneen Noormarkun Ruukeilta https://www.ahlstrominruukit.fi/. Tämä osoittautuikin mitä parahaimmaksi ideaksi, sillä majoituspaikka oli kokonaisuudessaan mielettömän ihana. Koko ruukkialueen miljöö yhdessä majoituspaikkoineen oli todella upea ja tunnelmallinen!Hyvin romanttinen. Kirsikkana kakun päällä oli aamupala, jossa sämpylät ja piirakat olivat omatekoisia. Istuimme aamupalalla ties kuinka pitkään. Mikäli siis etsit majoituspaikkaa Porin suunnalta, niin tässä yksi ehdoton helmi. Tänne meinaamme itsekin mennä uudelleen, ehdottomasti!
Alla hieman ottamaniani kuvia Noormarkun ruukeilta viime kesältä.











Yhtenä päivänä reissullamme teimme päiväseltään matkan Vanhaan Raumaan ja ihastuin tämän idylliseen kaupunkiin heti. Pienet kujat huokuivat hyvin samanlaista lämmintä tunnelmaa kuin mitä olen kokenut Porvoon vanhassa kaupungissa kävellessäni. Kauniita vanhoja värikkäitä puutaloja, rosoisia pikkukujia, tunnelmallisia putiikkeja, kahviloita, jäätelökioskeja ja ravintoilta.  Oma ehdoton suosikkini kahviloista tällä koko reissullamme olikin  Kaffebar http://www.kaffebar.fi/kuvia,. Täällä suosittelen ehdottomasti vierailemaan. Aivan mahtavia itsetehtyjä herkkuja tarjolla! Kaunis ja kodikas kahvilamiljöö. Lisäksi ihanan rauhallinen sisäpiha, jossa mukava nautiskella kahvit oikein pitkän kaavan mukaan. Vanhan Rauman sympaattisista putiikeista löytyi oma ehdoton lempparini, Sisustustalo Kodinonni https://kodinonni.net/.  Toinen toistaan kauniimpia tuotteita kodin sisustuksesta kiinnostuneille .Olisin voinut pyöriä liikkeessä ties kuinka pitkään, sillä hullaannuin tähän ihanaan puotiin täysin! Tein muutaman ihanan löydönkin, joita olin etsinyt jo pitkään.

Mitä haaveita Suomimatkailun suhteen on luvassa sitten tälle kesälle?

  • Jyväskylä. Tänne on päästävä uudelleen. Tykästyin kaupunkiin jo vuosia takaperin, kun siellä järjestettiin Asuntomessut Äijälänrannassa. Eläväinen kaupunki, järvimaisemat, kaunis satama-alue ja ihana tunnelma. Rakastan järviä! Olen viettänyt lapsuuteni kesät mökillä järven rannalla, joten siitäpä varmasti tämä rakkaus järviin.
  • Vaasa & Saaristot. Idyllinen kaupunki, jossa olen käynyt muutaman kerran aikaisemminkin. Kaupunki huokuu vanhaa henkeä, josta pidän. Kauniita rakennuksia ja paljon hyviä kahviloita. Saaristoristeilyt kiinnostaisivat.


  • Kristiinankaupunki. Täällä en ole aikaisemmin käynyt, mutta asia täytynee korjata tänä kesänä. Monet kehuneet kauniiksi kesäkaupungiksi. 
  •  Hanko & Fiskars. Tämä reissu meidän piti toteuttaa jo viime kesänä, mutta lomapäivät vain loppuivat kesken. Uusi yritys nyt kesällä siispä. Onko kenelläkään suositella hyväksi todettua maijoituspaikkaa näillä suunnilla?
  • Ähtärin Eläinpuisto.
  • Kouvolan asuntomessut.  Asuntomessut, jokakesäinen perinne.Viime vuonna Porissa.

  • Turku, Naantali & Saariston Rengastie. Tämän reissun olemme tehneet jo kertaalleen aikaisemminkin, mutta voisin mennä aina vain uudelleen. Myös tänä kesänä! Heh, ehkäpä jo Muumimaailman kautta. Viimeksi yövyimme https://kultarantaresort.fi/ ja voin kyllä lämpimästi suositella. 
  • Suomenlinna. Pakkaa eväskori ja viltti mukaan, nauti päivä upeassa Suomenlinnassa. Maisemat ovat kuin postikortista.

Porvoon Vanhakaupunki & Jokiranta. Oma lempparini. Paljon ihania sisustuspuoteja, joita rakastan! Valitse Porvoon reissulle aurinkoinen päivä, niin voit istuskella jokirannan kahviloissa nauttimassa lämmöstä pitkän kaavan mukaan. Tänä keväänä täällä olemme jo vierailleet, mutta varmasti tänne on päästävä myös kesällä. 



Katsotaan kuinka moni listalla olevista kohteista toteutuu tänä kesänä, uskon ja toivon, että mahdollisimman moni! Tule jo loma!

Mukavaa alkanutta viikkoa!



Kommentit